Kalender No Kidding

Kalender

Totstandkoming


Beschrijving

Wij, vrijwilligers van NO KIDDING: Stop kindermishandeling! van de regio Veluwe/Flevoland hebben het initiatief genomen deze kalender te maken.
Een aantal van ons is zelf als kind blootgesteld aan mishandeling. Dat gebeurde veelal achter gesloten deuren. Buren, familie en vrienden hadden vaak geen idee wat er zich werkelijk in ons gezin plaatsvond. Maar wij woonden toen wel bij jullie in de straat, speelden met jullie kinderen of zaten met hen in dezelfde klas.

Een zestal van deze levensverhalen staan in deze kalender zodat iedereen een kijkje kan nemen in wat er werkelijk achter deze deuren afspeelde. Deze verhalen laten zien hoe ondraaglijk het leed was, hoe loyaal kinderen zijn aan hun ouders en hoe goed zij en het hele gezin dit verborgen konden houden. Ook geven ze weer wat het met hen deed en de onvoorstelbare moed en doorzettingsvermogen die ervoor nodig is om hier uit te komen.
En.... hoe met een klein gebaar er al heel wat van dit leed verzacht en iets van vertrouwen in volwassenen hersteld kan worden. De zes levensverhalen worden afgewisseld met informatie over en van NO KIDDING.
Het vrijwilligersteam van de publieksbeweging NO KIDDING: Stop kindermishandeling! uit de regio Veluwe en Flevoland.

Teksten NO KIDDING: Stop kindermishandeling!
Eindredactie Wim Dwarshuis
Fotografie http://www.photowork.nl uit de kunstuitleen collectie van Special Arts Nederland http://www.kunstuitleenspecialarts.nl
Ontwerp Riet Diepenmaat-Lieferink
Formaat 47 x 34 cm
Aantal pagina's 26
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau i.s.m. No Kidding Stop kindermishandeling!

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.