Hof van Heeckeren Twee musea in één vorstelijk huis

boek

Auteurs Diverse auteurs
Redactie Marianne van Delden en Jeroen Krijnen
Fotografie http://www.erfgoedcentrumzutphen.nl
Uitvoering Hard cover full color
ISBN 978-90-78115-95-3
Ontwerp Gert Jonker BNO, Apeldoorn
Formaat 21,5 x 30 cm
Aantal pagina's 104
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau

Beschrijving

Hof van Heeckeren Twee musea in één vorstelijk huis
Het Stedelij k Museum Zutphen en het Museum Henriëtte Polak hebben een nieuwe behuizing in een historisch stadspaleis
gekregen. Het Hof van Heeckeren is daardoor dé locatie om de Zutphense geschiedenis met unieke historische objecten uit de museale, archeologische en archiefcollecties te presenteren. In combinatie met de collectie moderne figuratieve kunst komen beide musea nu optimaal tot hun recht.
De Musea Zutphen hebben niet alleen cultuurhistorisch waardevolle en interessante objecten om naar te kijken, ze hebben ook verhalen te vertellen. Verhalen over het ontstaan van het historische complex waarin het is gehuisvest. Over de mensen die er gewoond hebben. Hoe het verleden herleefde, toen tijdens de verbouwing tot museum allerlei vondsten werden gedaan, onder en boven de grond. De geschiedenis van de invloedrijke familie Van Heeckeren, de weeskinderen die er gewoond hebben en wier papkommetjes tevoorschijn kwamen, de hotelgasten die er genoten van hun diner dansant.
Al deze verhalen, én de ervaringen van de specialisten die bij de herbestemming van het Hof van Heeckeren tot museumgebouw aan het ’s Gravenhof betrokken waren, zijn verzameld in dit boek. Boeiend, verrassend en meer dan wetenswaardig.

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.