Kunst langs de IJssel

Kijk- lees- en inspiratieboek

Auteurs Albert Sanders Riet Diepenmaat Lieferink
Uitvoering Full colour gedrukt, hard kartonnen omslag en wire-o binding
ISBN ISBN 9789078115120
Ontwerp Riet Diepenmaat-Lieferink
Formaat 32 x 32 cm
Pagina's 37 + 20 vel teken/aquarelpapier
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau
Prijs € 22,50

Beschrijving

Met hulp van dit boek treedt u in de voetsporen van schilders die kort of lang geleden de IJssel op papier of doek vereeuwigden. Het boek beschrijft bekende en minder bekende IJsselschilders, schilderijen en musea langs het noordelijk deel van de IJssel en zet u, de lezer, aan zelf penseel of potlood ter hand te nemen. Op vijf plaatsen langs de IJssel zijn zogenaamde schilderplekken ingericht. Ze zijn gekozen om hun schoonheid en inspiratiewaarde. Iedere schilderplek is herkenbaar aan twee veldkeien. De staande veldkeien bevatten een informatiepaneel dat vertelt over de artistieke waarde van de plek en laat zien welk schilderij er het levenslicht zag. Op de liggende keien kunt u zelf plaatsnemen om vanuit hetzelfde gezichtspunt als de schilder aan de slag te gaan.
Kunst langs de IJssel bevat ook aquarel- en tekenpapier om zelf een kunstwerk te maken. Speciale opdrachten en tips bieden hulp voor het geval u nog niet zo bedreven bent in het tekenen en schilderen. Voor jongere kunstenaars staan in het boek aangepaste opdrachten. Voor het uitvoeren van deze taken kunnen de kinderen zowel dit boek als een eigen schetsboekje gebruiken.

Totstandkoming:
Dit boek maakt deel uit van het project De IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen, een gezamenlijk initiatief van Staatsbosbeheer, Bureau Hanzesteden,
Stichting IJssellandschap en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme.
Mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Overijssel.

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.