Van kelder tot kap

Boek en CD

Auteurs Werkgroep Historische Vereniging Zutphen
Fotografie Werkgroep Historische Vereniging Zutphen
Uitvoering Full Colour gedrukt, slappe kaft, genaaid gebonden
ISBN 978-90-78115-40-3
Ontwerp Riet Diepenmaat-Lieferink
Formaat 20 x 20 cm
Pagina's 104
Uitgave Diepenmaat Uitgeverij & Ontwerpbureau
Prijs € 24,50 incl. dvd

Beschrijving

Bij uw ontdekkingstochten door Zutphen is dit boek op verschillende manieren een rijke informatiebron. Zo biedt het een interessante wandelroute langs de historische huizen in de oude stad. Maar het kijkt ook achter de gevels. Kenmerkende onderdelen van monumentale huizen worden in afzonderlijke en heldere hoofdstukjes behandeld.
Het bestuderen van de geschiedenis van gebouwen noemt men bouwhistorie. Zutphen bezit uitzonderlijk veel bouwhistorisch erfgoed, soms verscholen achter jongere gevels. De Werkgroep Bouwhistorie wil die rijkdom graag tonen.

In het centrale hoofdstuk De wandeling neemt de Werkgroep u mee op een tocht langs de huizen in historisch Zutphen. Die kost u ongeveer twee uren, maar u kunt die thuis ook nog eens in alle rust overdoen. Voor dat doel is er een dvd aan toegevoegd waarop u al het geziene onderweg - en zelfs meer dan dat - opnieuw kunt beleven. Deze uitgave, met de modernste technieken samengesteld, is een onmisbare aanvulling in de verzameling van iedere Zutphen-liefhebber en een uitstekend begin voor iedereen die dat nog moet worden.

Stadsgezichten

Voor de detail handel verkopen wij ook kaarten van meer dan 100 plaatsen in Nederland.